Facebook YouTube Google+

22.01.2018

Практически занятия на студенти от „Национална сигурност“ на ВУСИ (ВИДЕО)
Студенти от втори и трети курс от професионално направление „Национална сигурност“ на Висшето училище по сигурност и икономика проведоха поредните практически занятия, които са част от актуализираните учебни програми на вуза. Те целят придобиване на реални умения и изграждане на трайни навици за експертна работа в изключително динамичната и непрекъснато променящата се глобална среда на сигурността.
    Проф. д-р Никифор Стефанов показа на младите хора нагледно как се борави със средствата, които се използват за защита на населението при извънредни ситуации. Демонстрацията му предизвика огромен интерес сред студентите, които поискаха лично да се включат и да разберат какво е усещането да носиш специална екипировка. Отстрани изглежда лесно, но когато сам участваш разбираш, че трябва да имаш опит, за да реагираш бързо при необходимост, заявиха студентите. Тези, които първи изпробваха специалните облекла, след това с охота помагаха на своите връстници.
„Осигуряваме най-доброто теоретично и практическо обучение на студентите във ВУСИ, за да знаят как се действа при екстремни ситуации, какви са стъпките, които се извършват и как се неутрализират евентуалните заплахи“, каза проф. Никифор Стефанов. Осигурени са отлични условия за работа, а материалната и технологичната учебна среда непрекъснато се обновяват, за да отговорим на нарастващите изисквания към специалистите от сферата на сигурността, допълни той.
    „Ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика неизменно следва политиката си, насочена към поддържане на високи образователни стандарти, които да гарантират безпроблемна реализация на успешно дипломираните студенти в сферата на сигурността“, заяви президентът на вуза проф. Георги Манолов. Той подчерта, че моделът на обучение във ВУСИ е изключително успешен и устойчив през годините. За това свидетелстват отличните оценки от институционалната и програмната акредитации на професионално направление „Национална сигурност“, както и данните от Рейтинговата система на висшите училища в България за 2017 година.


   
Практически занятия на студенти от „Национална сигурност“ на ВУСИ (ВИДЕО) (11 Mb) свали
Карта на сайта| Facebook YouTube Google+
© 2011.ВУСИ. Всички права запазени | e-mail |